söndag 28 oktober 2012

Fiske förbrödrar!

Idag blev det en heldag på böljan den blå. Tre män i en båt med svala snubbar i en kylslagen skärgård. Hög luft, soligt, ca 8 grader i vattnet och allmänt glassiga förutsättningar. Förväntningarna var höga, tyvärr inte i närheten av vågtopparna. Ok, jag erkänner att det var Glocalnet- eller ÖB-reklamnivå på den, men vem hade snott vinden?


Idag gästfiskade jag i Daniel och Johans Silver, tyvärr var de rustade till tänderna så att glömma-håven-tricket sket sig. Det började lite tokigt med att jag pekade in oss på fel ställe över en grynna - pinsamt värre. Som tur var gick det bra men som kompensation tänkte jag inte spara på ställen. Vi fiskade, ankrade, driftade, drack öl och kaffe, pissade, rökte, snackade fiske och hånade allt och alla i ett desperat försök att muntra upp oss själva. Var var fisken? Vem hånade egentligen vem?

Ett tag svävade en ståtlig Havsörn majestätiskt över båten. Alltid lika härligt med maffiga naturupplevelser och ett friskhetstecken som något. Ur ett Havsörnsperspektiv måste vi ha utgjort en märklig syn. Tre dårar som bombade alla former av drag i hela regnbågens färger i en vild kombination mellan den klassiska solfjädern och X-Factor. Ja banne mig, t o m en Rapala Minnowspoon gavs tid i vattnet och det var nästan, men bara nästan, att en Lotto-spinnare hade skickats ut på uppdrag. Det finns en gräns för allt.

Vi fick ett fåtal adrenalin-kickar i form av försiktiga dutt och ett misstänkt påslag  men de hjälper föga upp den skadade självkänslan, de brustna förväntningarna och den sårade stoltheten. Dead Sea - fishing club fick ytterligare anhängare och den klassiska frasen: "Vi hade i alla fall en bra dag på sjön", klirrade lika länge som isbitarna i en kopp te. Den här gången kom, sågs och besegrades vi av skärgårdens gäckfulla silvertorpeder. Jag önskar att det hade funnits något bättre uttryck än det förhatliga "bomtur", men begreppet är så talande även om man knappt vågar ta det i munnen, eller hur nu flickan sa till sjömannen...

Ingen bomtur som inte för något gott med sig (hmm) men det är faktiskt en sak som återigen slår mig. Sportfiske förbrödrar! Tack för en kanontrevlig (smutt) fisketur Daniel och Johan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar