lördag 29 september 2012

Höstpremiär

Förutsättningarna idag var ganska goda. Hyfsad vind av sydlig karaktär, halvklart till mulet. Regnet hängde i luften mer än en gång men molnen valde att behålla det mesta av regnet till kvällningen. Tyvärr var det lite för varmt i luften och alldeles för varmt i vattnet för att det skulle vara riktigt hett. Vattentemperaturen pendlade mellan 14,3-14,8 grader.


Vi fiskade en dryg halvdag med fokus på den kungliga ön. Spinnfiske varvades med flötesmete på räka. På första ankringen hade jag ett hyfsat påslag, men fick bara känna gungningarna i spöt och två ruskningar  följt av en försmädligt slackad lina när den klev av.

Jag hade ytterligare en säker kontakt. Den här gången kom påslaget på räka. Efter mothugget bugade spöt till tre gånger och jag hade just proklamerat fast fisk till polaren när även den klev av. Upp kom endast resterna av en söndertrasad räka. Havsöringens ultimata hån mot sportfiskaren. Kroken fäste helt enkelt inte. Var det fel krok eller bara oflyt? Var mothugget för snabbt eller var det för långsamt. Frågor som aldrig kommer att få något svar. Finns det något rätt svar?

Fisket var trögt och det kändes aldrig riktigt hett, trots två säkra kontakter. Premiären slutade alltså med en bomtur, dock med mersmak. Vattentemperaturen måste ned lite till för att det ska lossna, men snart så...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar