söndag 19 augusti 2012

Lekande Havsöring

Vissa åar kring Stockholm kan bjuda på fantastiska fiskupplevelser i form av lekvandrande Havsöring. Stora fiskar som ljudligt brottar sig upp i decimeterhögt vatten är en mäktig syn. Huruvida den naturliga reproduceringen lyckas eller inte vet jag ingenting om men jag hyser en from förhoppning om att det fortsätter finnas en stam av naturlig Havsöring så länge det bara är möjligt.


Jag vet inte hur bra det syns på bild, men kan tyvärr inte ange plats för beskådande då det finns allt för många marodörer som gladeligen och bokstavligen skulle plocka fisk på ett helt vidrigt sätt. 

Man måste smyga fram, tyst tyst. Ser ni ryggen mitt i bilden? Långsamt och mödosamt tar han sig långsamt uppåt. Hoppas han får lön för mödan. Go get her!


Titta mellan stenarna. En hona som hittat en bra plats? Go girl!


Ibland hör man och ser rester av marodörers framfart vid dessa sällsynta och gudabenådade platser. Då blir man inte lite sugen på att ligga på lur för någon marodör, dra en huggkrok under hakan på honom för att sen dra honom hela vägen till en ståplats i Strömmen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar