onsdag 22 augusti 2012

Stockholms havsöringssällskap (SHS)

...finns inte vad jag vet. Visst borde det finnas!?!  Jag tror tyvärr inte att det finns underlag för att göra en SGK (Svenska Gäddklubben) som har gjort en fantastisk resa tack vare eldsjälar, medlemmar och hårt arbete. Vi havsöringsfiskare är nog för få, egensinniga och tjurskalliga - Prove me wrong! Sportfisket innebär ett hav av möjligheter. Det handlar bara om att ta till vara på dem!


Jag har fått en hel del positiv feed-back på min blogg. Både från nybörjare och rutinerade havsöringsfiskare. Kul!  Jag bugar och bockar och funderar på vilka andra funktioner man kan dra nytta av på www. Möjligen skulle jag ha valt formatet hemsida istället för blogg men det går ju att tänka om. Själva konfigurerandet verkar vara det minsta problemet. Det viktigaste är nog ändå att det finns ett behov.

Varje form av verksamhet behöver fastställa syfte och mål baserat på en målgrupps behov. Bara på den korta tid jag bloggat om en så avgränsad del som havsöringsfiske i Stockholms skärgård kan jag konstatera att det finns ett ganska stort intresse av att lära sig mera, diskutera och komma i kontakt med likasinnade. Härifrån är det inte långt att tänka i banor som ett havsöringssällskap.

Spontant ser jag framför mig en bas i form av en informativ hemsida med en egen blogg, diskussionsforum, fisketips, test av utrustning, fiskerapporter, fångststatistik och alla andra vanligt förekommande funktioner som en hemsida medger. Varför inte gemensamma fisketurer och interna tävlingar och rekord?

Nu ställer jag frågan öppet. Finns det ett intresse av att vara med? Tryck på "Thumbs up" om intresse finns. Ni som skulle vilja vara med och bidra med att hålla hemsidan levande och innehållsrik, dvs. ett mer aktivt medverkande kan maila  direkt till j_stern@bredband.net så kan vi bolla lite tankar och idéer. Vem vet kanske det utmynnar i Universums-, Världens-, Europas-, Skandinaviens-, Sveriges-, Ostkustens-, eller Stockholms havsöringssällskap...

3 kommentarer:

 1. Intressant läsning på samma tema
  http://www.silvret.blogspot.se/2012/01/havsoringsklubb-i-stockholm.html

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har varit i kontakt med honom. Fortsättning följer!

  SvaraRadera
 3. Klart intressant att hitta ett gäng som gillar havsöringsfiske för att köra lite till sammans jag vet nog nån till som skulle vara intresserad av lite samfiske! Du kan kontakta mig på mejl daniel.grynnig@gmail.com eller på fiskesnack där jag har nick grynning

  SvaraRadera