fredag 31 augusti 2012

Nu är det höst

Sommaren lider mot sitt slut och höstkänslan kommer smygande i takt med att kvällarna blir längre. Regnet blir kallare och banne mig nästan blötare också.  Ruskväder och mörker gör att Svensson kryper ihop i sofforna och skärgården blir fri från badjävlar. Eventuella förhoppningar om en brittsommar - vik hädan! Det är nu havsöringsfiskarna vädrar morgonluft. När du börjar göra mothugg i sömnen vet du att det bara finns ett sätt att råda bot på det. Ut och fiska!


Väntans tider har börjat och det är tur att utrustningen behöver ses över, justeras och kanske rent av kompletteras. Byta linor och krokar blir till ett tidigt julpussel om kvällarna. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Den här väntan är mycket värre än att vänta på ett barn. Ett barn vet man ju att det blir och dessutom ganska exakt var, när och hur. Att däremot invänta en eventuell, möjlig fet och kanske PB-Havsöring - ja det kan ingen sia om.

Låt er inte hindras av att det av tradition anses vara för tidigt. Det är mer en tafflig ursäkt för att inte bli blöt. För er som vill vänta för länge, dvs. på frostnätterna - tänk om! Min egen, icke-impiriska uppfattning, är att när trattisarna börjar krypa fram så är det dags. Kvällsfiske anbefalles, om inte så botar det abstinensen lite. Lagom tills det blir riktigt hett är så kastarmen uppvärmd, nya ställen rekade och utrustningen intrimmad. Bra förberedelser är A och O (läs Planera ditt fiske och Fiskestrategier). 

Sisten till vattnet är en sopa och försten från vattnet är en vekling. Let the show begin!

Typisk höstskrud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar