måndag 23 juli 2012

Jag har aldrig...

Känner ni igen den smått pubertala leken ”Jag har aldrig…”? Om jag applicerar den på mitt havsöringsfiske skulle det se ut ungefär så här.Jag har aldrig:

· fått en Havsöring som vägt över 5kg,

· fått mer än tre Havsöringar på en fisketur,

· varit med om ett trippelhugg,

· flugfiskat, eller

· fiskat på Gotland, i någon av de stora sjöarna eller i någon av de klasiska älvarna.

Trots att jag fiskat från och till i hela mitt liv och har hundratals fisketurer, tusentals timmar och hundratusentals kast på mitt samvete finns det så mycket kvar att göra och upptäcka inom ett så avgränsat område som havsöringsfiske.

För mig utgör ”Jag har aldrig-listan” en ständig utmaning och en sporre till att fortsätta fiska Havsöring och att utveckla mitt fiske. Listan kommer nog aldrig att utplånas helt. Dels för att livet inte räcker till men också för att jag med tiden säkerligen kommer på nya saker jag skulle vilja göra. Listan är ett enkelt sätt att målsätta ditt sportfiske på. Det vanliga är kanske att försöka fånga en så stor fisk som möjligt, men om du kan tänka dig att testa nya metoder, beten och platser blir ditt sportfiske än mer mångfacetterat. För att inte tala om du riktar ditt fiske mot flera olika arter.

Gör din egen lista, prioritera eller välj ut dina mål och ta fram en strategi för att uppnå dem. Fullfölj strategin, utvärdera och experimentera. Ett målinriktade fiske ökar dina möjligheter att nå framgång. Jag lovar – tillfredsställelsen att planera, genomföra och därefter uppnå ett mål är en fantastisk känsla. Du växer flera decimeter, åtminstone på insidan.

2 kommentarer:

  1. Intressant blogg.
    Ska bli intressant att följa när säsongen drar igång :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Det kommer bli mycket snack och lite verkstad några månader till. Får leva på gamla meriter när abstinensen blir som värst.

    SvaraRadera