lördag 21 juli 2012

Måste Havsöring

Kommer ni ihåg ABUs Måste-serier? De innehöll fyra utvalda drag med inriktning på olika arter. Man blir nostalgisk för mindre.


Hur många har inte inlett sitt sportfiske med en Abumatic 220 och ett grönt 7 fots spö tillsammans med några Måste-beten? De fanns ju på varenda bensinmack. Här kommer min egen Måste serie för Havsöring. Hua, fyra beten hur ska det gå till?. Nä jag måste nog tillåta mig till att göra två serier, en för höst och en för vår.

Vårsäsong (från vänster): 

Lukki lila/silver, 18g - Fiskar ungefär som en Toby men är lite fladdrigare och lättare att hålla högt i vattnet. Kan inte fiskas för grunt.  Finns i blå/silver också men har av någon anledning bara fått på lila/silver.

Vicke (Original, svart/silver, 20g - Behöver ingen närmare presentation. Lättfiskad.

Vicke (Original), glitter, 20g - Framtogs (framtas?) via Sportfiskeboden. Dessa är lite tyngre än de angivna vikterna pga. det extra lagret med glitter. Glittervicke finns med lila eller blå rygg. Den något högre vikten gör att den slingrar sig något mindre än de vanliga Vicke. 

No Name, blå/silver, ca 24g - Lättkastat bete med hög bärighet i vattnet. Inga konstigheter, vevstopp och varierat tempo. 


 Höstsäsong (från vänster):

Vicke (Original) PLO, 20g – Tror att den orangefärgade buken är den största framgångsfaktorn. Fångar även mycket Gädda.

Häxan (Original) gul/orange med svarta prickar, 24g - En av mina absoluta favoriter. Görs tyvärr inte på samma sätt längre och färgställningen har tyvärr utgått.

Samba slim med silverflake och prickar, 24g - Kastar nästan lika bra som Vicke. Har hög bärighet i vattnet och kan fiskas både grunt och lite djupare. Går att variera gången på, testa gärna att jerka den som en Sandgrävling. Funkar lika bra på vår som höst.

Vicke (Original) röd/svart, 20g - En riktig dräpare, nästan fegt att haka på den. Har en hel del Gäddor på sitt samvete också.Ni bara måste testa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar