fredag 20 juli 2012

Tro på det du gör!

Alla seriösa utövare av någonting måste tro på det de gör. Om tron kan försätta berg, kan den naturligtvis leverera Havsöring också.  


Förutom tid, utrustning och tålamod måste du tro på det du gör. Ibland kan man se fiskare som planlöst och håglöst står och dänger kast efter kast eller som halvsovande stirrar på sitt flöte. Kroppsspråket skriker ut att de egentligen inte tror på att det finns någon fisk, åtminstone inte någon som vill hugga. Det spelar ingen roll om de står på ett hot-spot eller inte – de får helt enkelt mindre fisk än den dedikerade och fokuserade fiskaren. Faktum är att du blir en sämre fiskare om du inte tror på det du gör.

Det smått okontroversiella uttrycket att fiska med attityd får plötsligt en innebörd, men det räcker inte. Du måste fiska inifrån och ut, dvs. med hjärna, hjärta och en massa jävlar anamma! Det handlar om att planera sitt fiske och ha en strategi, men också om att kunna anpassa sig och byta metoder och beten utifrån olika förutsättningar. Grundprinciperna är att kunna sina hemmavatten, ha en förmåga att läsa nya vatten och våga ta ut svängarna. Fokusera på den metod du valt för stunden och presentera betet på det sätt du tror på.

Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar